Tanngnissing / Kjevereduksjon

Tanngnissing og stress er veldig vanlig, men gir vanligvis ikke alvorlige symptomer. Det mest påtagelige er at man rammes av spenningshodepine og ømhet i tyggemuskulaturen og kjeveleddene. Det mange ikke vet er at det er rask og effektiv lindring med botulinumtoksin(BTX).
Om behandlingen

Ansiktet vårt består av flere muskler der den sterkeste er kjevemuskelen eller Masseter som det heter. Denne muskelen lar oss bearbeide og tygge den gode maten vår, men den kan også forårsake problemer hvis den som hos noen mennesker, er overaktiv.

Overaktive kjevemuskler og stress er ofte årsaken til spenningshodepine, tanngnissing og nedslipte tenner. Stress bearbeides i stor grad om natten gjennom tanngnissingen, noe som igjen bidrar til dårlig søvn.

Under din konsultasjon med en av våre sertifiserte injeksjonssykepleiere diskuterer dere sammen hvordan problemet oppleves. Vanligvis trenger du ikke å bestille en oppfølgingstime, men kan i stedet utføre behandlingen rett etter konsultasjonen.

Behandlingen gir optimalt resultat etter ca 4 uker. Hvor lenge effekten varer er individuell. Det vanlige er mellom 4-6 måneder, men alt avhenger av hvor sterke kjevemuskler du har.

Bedøvelse: Ikke obligatorisk
Varighet: 5 min.
Smerte (0-10): 3
Resultatets varighet: 3-6 mnd.

Pris
Før og etter behandlingen

Før behandlingen

Før vi kan starte BTX-behandlingen, desinfiseres området rundt injeksjonsstedene.

Etter behandlingen

Vi anbefaler og ikke utføre noen former for trening, inklusive yoga, samme dag som du har gjennomgått din BTX-behandling. Man bør også vente 3 timer med å legge seg for å sove.

Restitusjonstid

Denne behandlingen kommer sjelden med noen bivirkninger. I de fleste tilfeller anser vi det som en «lunsjbehandling», og du vil ikke legge merke til at du ble behandlet i det hele tatt. I noen tilfeller kan det hende du sitter igjen med et lite blåmerke.

Hva er BTX?

Botulinumtoksin er en injeksjonsbehandling som blokkerer nervesignalet som får en muskel til å trekke seg sammen. Resultatet er at linjer og rynker som oppstår når man for eksempel myser mot solen eller rynker pannen, mykner og blir mindre synlige.

BTX(bedre kjent som Botox) er en forkortelse for botulinumtoksin type A og er en av verdens vanligste medisinske estetiske behandlinger. Vanlige merker som brukes i Skandinavia er: Azzalure, Dysport og Botox®. Hos Osloklinikken er det Dysport som er det foretrukne merket for våre BTX-behandlinger.