Hårfjerning

Uønsket hår kan skyldes alder eller endringer i hormonbalansen. Vi hos Osloklinikken har lang erfaring med å fjerne uønsket hårvekst ved hjelp av laser. Hår er naturlig, men vises dessverre for ofte på steder der det er mindre ønsket.
Vi tilbyr effektive behandlingsmetoder og hjelper deg gjerne med å bli kvitt denne uønskete hårveksten.

Om behandlingen

Det er mange årsaker til at du kanskje vil vurdere laserhårfjerning. Barbering daglig er ikke en ideell løsning da den – foruten tiden det tar, ofte resulterer i hudirritasjoner eller inngrodde hår. Du kan også oppleve at huden din blir humpete eller flekkete av å barbere seg regelmessig.

De ansatte hos Osloklinikken har lang erfaring med å fjerne uønsket hårvekst ved hjelp av laser.

Vi tilbyr to forskjellige laserteknologier, henholdsvis Alexandrite og NdYag. Begge laserbehandlingene er basert på å trekke høyintensitetslys til mørkt pigment i hårstråene. Denne prosessen skaper høy varme som føres ned i hårsekkene. Dette resulterer igjen i en fotokoagulering, det vil si at de behandlede hårsekkene regenererer, krymper og forsvinner.

Begge behandlingene er veldig effektive. De med mørkere hår vil dog oppleve raskere resultater enn de med lyse, som i enkelte tilfeller kan kreve mange flere behandlinger enn deres mørkhårete likemenn. Forventninger til behandlingsresultat og valg av laserteknologi er derfor en av tingene du og din behandler vil gjennomgå under konsultasjonen.

Laserhårfjerning er en av de mest populære kosmetiske behandlingene uten kirurgi som utføres hvert år, og med god grunn.

Denne minimalt invasive prosedyren gir deg en rekke fordeler, inkludert:

  • Nøyaktige resultater.
    Den konsentrerte laserlysenergien kan effektivt målrette uønskete hår uten å skade omkringliggende hud.
  • Rask behandling.
    De moderne laserne som vi benytter hos Osloklinikken er svært effektive. Resultatet er at fjerning av uønsket hår fra et lite område, som f.eks. overleppen, fullføres i løpet av få minutter, og et større område som ben eller rygg kan fullføres innen en time.
Pris

Hos Osloklinikken får du 20% rabatt på hårfjerning etter første behandling.

Før og etter behandlingen

Før behandlingen

Håret som skal fjernes, bør helst barberes eller klippes før behandlingen startes for best resultat. Det er viktig å huske på at du ikke vokser, plukker eller bleker håret på seks uker før en behandling, da laseren bare har mulighet til å påvirke hårsekkene som inneholder pigmenterte hår. Unngå soling (alle former for soleksponering og solarium) i minst to uker før behandlingen for å sikre at du opprettholder den største forskjellen i pigmentering mellom hudfargen og hårsekkene.

Etter behandlingen

Antall behandlinger som trengs varierer avhengig av hvor på kroppen behandlingen skal utføres, og hvilken hår- og hudtype du har. Det tar vanligvis seks til åtte behandlinger for å oppnå et tilfredsstillende resultat, og det skal helst ta fire til tolv uker mellom hver behandlingsøkt, -avhengig av området som behandles.

Restitusjonstid

Etter laserbehandlingen oppstår vanligvis en liten rødhet eller hevelse som forsvinner av seg selv i løpet av få dager. I noen få isolerte tilfeller kan det dannes en blemme som leges i løpet av en uke, men i svært sjeldne tilfeller kan det føre til en liten pigmentering eller arr.

Det er viktig å beskytte det behandlede området mot sollys, spesielt de neste ukene før og etter en behandling. Unngå også badstue samt høyintensiv trening som gir svette, i løpet av det neste døgnet. etter din behandling.

Hva er laser?

Laserstråling kan brukes til mange former av estetiske behandlinger. Blant annet for å fjerne rynker, hårvekst, overfladiske blodkar, pigmentflekker, akne-arr og tatoveringer.

Enkelt beskrevet er laser det samme som konsentrert lys. I en estetisk laserbehandling brukes laserteknologi til å konvertere lys til varme. Varmen kan brukes overfladisk eller dypere ned i hudvevet, avhengig av hva ønsker å behandle.

Ved hjelp av varmen som laserlyset skaper, får du en kontrollert endring i vevet du sikter mot. Hvis du vil behandle et pigmentflekk, er laserstrålen innstilt på å finne overflødig pigment. Og når du fjerner hår, er hårstrået kanalen ned til roten, som deretter brennes bort. Hvis du ønsker å behandle synlige blodkar, er laserstrålen innstilt på å finne rødt – varme sendes da inn i karet, og karet forsvinner.

Hos Osloklinikken benytter vi Alexandrite og NdYAg til hårfjerning, pigmentbehandling, skin tightening, akne-arr og sprengte blodkar, mens vi benytter Qswitch for fjerning av tatoveringer. Dette sikrer deg den ypperste og mest moderne behandlingsformen, uansett behov.