Neglesopp

Hvis du har tykke gulaktige negler, har du sannsynligvis blitt rammet av neglesopp. Neglesopp er en vanlig lidelse, så du trenger ikke å føle deg alene. Risikoen for å bli påvirket øker med alderen eller hvis neglen din har blitt skadet. I tillegg øker risikoen for å bli smittet når man er i våtrom hvor mange ferdes. Neglesopp er vanligst å få på tærne men man kan også få det på fingrene.
Om behandlingen

Laserbehandling av neglesopp er raskt og enkelt. Under en behandling med Nd:Yag-laseren blir soppen drept, noe som resulterer i at en ny, sunn negl vokser ut i stedet. Det tar vanligvis mellom 7-12 måneder før en negl er ferdig utvokst.

Vi har sett at selve laserbehandlingen ikke bare dreper soppen, men også normaliserer veksten av neglen, forbedrer kvaliteten på neglen og gjenoppretter neglens tilstand når f.eks. en negl er løs. Antall behandlinger varierer avhengig av neglesoppens omfang, men de fleste vil ha behov for ca. fire behandlinger. Det skal være omtrent to uker mellom hver behandling.

Pris
Før og etter behandlingen

Før behandlingen

Krever ikke noe av pasienten i forkant av behandlingen.

Etter behandlingen

For å unngå tilbakefall er det greit å ta noen forholdsregler i tiden du mottar behandling og i tiden etter:

  • Ikke benytt andres sokker eller sko.
  • Bruk dine egne tøfler hvis du dusjer eller svømmer på offentlige fasiliteter.
  • Bytt sokker daglig og vask dem minst 60 grader.
  • Bruk sko som puster.
  • Sett skoene ett døgn i fryseren innimellom, eller vask dem.
  • Vask føttene daglig, bruk et eget håndkle til føttene. Vask håndkleet på 60 grader.
  • Gå gjerne barbeint når du kan, slik at føttene får puste.
  • Unngå bruk av neglelakk.

Restitusjonstid

Etter laserbehandlingen oppstår vanligvis en liten rødhet eller hevelse som forsvinner av seg selv i løpet av få dager. I noen få isolerte tilfeller kan det dannes en blemme som leges i løpet av en uke, men i svært sjeldne tilfeller kan det føre til en liten pigmentering eller arr.

Hva er laser?

Laserstråling kan brukes til mange former av estetiske behandlinger. Blant annet for å fjerne rynker, hårvekst, overfladiske blodkar, pigmentflekker, akne-arr og tatoveringer.

Enkelt beskrevet er laser det samme som konsentrert lys. I en estetisk laserbehandling brukes laserteknologi til å konvertere lys til varme. Varmen kan brukes overfladisk eller dypere ned i hudvevet, avhengig av hva ønsker å behandle.

Ved hjelp av varmen som laserlyset skaper, får du en kontrollert endring i vevet du sikter mot. Hvis du vil behandle et pigmentflekk, er laserstrålen innstilt på å finne overflødig pigment. Og når du fjerner hår, er hårstrået kanalen ned til roten, som deretter brennes bort. Hvis du ønsker å behandle synlige blodkar, er laserstrålen innstilt på å finne rødt – varme sendes da inn i karet, og karet forsvinner.

Hos Osloklinikken benytter vi Alexandrite og NdYAg til hårfjerning, pigmentbehandling, skin tightening, akne-arr og sprengte blodkar, mens vi benytter Qswitch for fjerning av tatoveringer. Dette sikrer deg den ypperste og mest moderne behandlingsformen, uansett behov.