Pigmentflekker

Pigmentflekker er et vanlig problem som oppstår av forskjellige årsaker og manifesterer seg som brune eller mørke flekker på huden. Det kan være ett eller flere individuelle flekker eller et mer utbredt sted, som kan gjøre at hudtonen føles ujevn.De vanligste årsakene til pigmentendringer er soleksponering og hormonelle endringer. Både menn og kvinner i alle aldre kan bli berørt.

Om behandlingen

Det er flere forskjellige metoder for å behandle disse problemene. Hvilken metode som passer best for din spesielle hud, vil du få hjelp til å avgjøre på konsultasjonen sammen med en våre autoriserte hudterapeuter, som alle behandlinger begynner med. Vi finner da ut hvilken type pigmentflekker det dreier seg om, og informerer om hvilken behandlingsmetode som vil passe best for deg.

Flere behandlinger
Som regel er det nødvendig med en serie med flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Det er viktig å følge opp behandlingen med jevn bruk av solkrem hjemme samt en god og tilpasset hudpleierutine. Når det gjelder pigmentering, er det alltid en tendens til at nye flekker dukker opp hvis huden utsettes for sterk sol.

Det er viktig å huske på at visse typer hudforandringer må undersøkes av en hudlege før de kan fjernes for å sikre at endringen er helt ufarlig. Hvis vi tror at dette vil være tilfelle, vil vi informere om det på konsultasjonen.

Prisforklaring: Eksempler på det vi kaller «Større områder» i prislisten er f.eks. fullt ansikt, hals eller utrigning.

Pris
Før og etter behandlingen

Før behandlingen

Krever ikke noe av pasienten i forkant av behandlingen.

Etter behandlingen

Det er viktig å jevnt benytte solkrem etter behandlingen, samt følge opp med en god hudpleierutine. Hvilke typer produkter som passer best for deg og din hudtype vil du få råd til av din hudterapaut.

Restitusjonstid

Etter laserbehandlingen oppstår vanligvis en liten rødhet eller hevelse som forsvinner av seg selv i løpet av få dager. I noen få isolerte tilfeller kan det dannes en blemme som leges i løpet av en uke, men i svært sjeldne tilfeller kan det føre til en liten pigmentering eller arr.

Hva er laser?

Laserstråling kan brukes til mange former av estetiske behandlinger. Blant annet for å fjerne rynker, hårvekst, overfladiske blodkar, pigmentflekker, akne-arr og tatoveringer.

Enkelt beskrevet er laser det samme som konsentrert lys. I en estetisk laserbehandling brukes laserteknologi til å konvertere lys til varme. Varmen kan brukes overfladisk eller dypere ned i hudvevet, avhengig av hva ønsker å behandle.

Ved hjelp av varmen som laserlyset skaper, får du en kontrollert endring i vevet du sikter mot. Hvis du vil behandle et pigmentflekk, er laserstrålen innstilt på å finne overflødig pigment. Og når du fjerner hår, er hårstrået kanalen ned til roten, som deretter brennes bort. Hvis du ønsker å behandle synlige blodkar, er laserstrålen innstilt på å finne rødt – varme sendes da inn i karet, og karet forsvinner.

Hos Osloklinikken benytter vi Alexandrite og NdYAg til hårfjerning, pigmentbehandling, skin tightening, akne-arr og sprengte blodkar, mens vi benytter Qswitch for fjerning av tatoveringer. Dette sikrer deg den ypperste og mest moderne behandlingsformen, uansett behov.