Sprengte blodkar

NB. Beklager, denne og våre øvrige laser-behandlinger er midlertidig utilgjengelig i påvente av nytt utstyr.

Blodkarene vi har i huden er vanligvis så tynne at de normalt ikke er synlige for det blotte øye. Noen ganger kan karene imidlertid utvide seg og bli sterkere, eller sprekke. Dette gjør dem mer fremtredende og synlige for oss. Det er spesielt vanlig i områder av ansiktet og kroppen som ofte utsettes for sol, vind og kulde. Dette gjelder fremfor alt på nesen, kinnene og utringningen.

Om behandlingen

En effektiv behandling for å fjerne overfladiske blodkar er laserbehandling. Vi sender da energi ned til blodkaret, noe som får karet til å koagulere og deretter gradvis trekke seg sammen, uten å påvirke det omkringliggende vev.

Eksempler på tilstander vi kan behandle:

  • Enkeltstående sprengte blodkar.
  • Åreknuter.
  • Ødelagte kapillarer.
  • Rødhet i ansiktet.
  • Rosacea.

Hvilken behandling som er best egnet for å fjerne overfladiske blodkar på akkurat din spesifikke hud, vil du få hjelp til å avgjøre sammen med din autoriserte sykepleier i forbindelse med konsultasjonen.

Ofte kreves det en serie med flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat. I forbindelse med konsultasjonen vil du motta informasjon om dette fra din terapeut.

Pris
Før og etter behandlingen

Før behandlingen

Krever ikke noe av pasienten i forkant av behandlingen.

Etter behandlingen

Ved sprengte blodkar vil man ofte oppnå ønsket resultat etter 1-3 behandlinger ved mindre utbredelser, mens større vaskulære forandringer vil trenge flere behandlinger.

Restitusjonstid

Rødhet og hevelse i behandlingsområdet er vanlig og vil gå over i løpet av få dager. I noen tilfeller kan blodkarene bli ganger mørkere i farge før de forsvinner. Ettersom restitusjonstiden er individuell for hver pasient, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Bivirkninger er veldig sjeldne.

Hva er laser?

Laserstråling kan brukes til mange former av estetiske behandlinger. Blant annet for å fjerne rynker, hårvekst, overfladiske blodkar, pigmentflekker, akne-arr og tatoveringer.

Enkelt beskrevet er laser det samme som konsentrert lys. I en estetisk laserbehandling brukes laserteknologi til å konvertere lys til varme. Varmen kan brukes overfladisk eller dypere ned i hudvevet, avhengig av hva ønsker å behandle.

Ved hjelp av varmen som laserlyset skaper, får du en kontrollert endring i vevet du sikter mot. Hvis du vil behandle et pigmentflekk, er laserstrålen innstilt på å finne overflødig pigment. Og når du fjerner hår, er hårstrået kanalen ned til roten, som deretter brennes bort. Hvis du ønsker å behandle synlige blodkar, er laserstrålen innstilt på å finne rødt – varme sendes da inn i karet, og karet forsvinner.

Hos Osloklinikken benytter vi Alexandrite og NdYAg til hårfjerning, pigmentbehandling, skin tightening, akne-arr og sprengte blodkar, mens vi benytter Qswitch for fjerning av tatoveringer. Dette sikrer deg den ypperste og mest moderne behandlingsformen, uansett behov.